Pangeran Eugene saking Savoia: Béda antara owahan

1.047 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
nambah sithik
(nambah sithik)
(nambah sithik)
 
[[Gambar:John Churchill Marlborough porträtterad av Adriaen van der Werff (1659-1722).jpg|thumb|left|170px|Adipati Marlborough (1650–1722) dening [[Adriaen van der Werff]]. Eugene dadi kepala komandan Sekutu sawise Marlborough dibubarake [[taun]] 1711.]]
 
Eugene anggone melu Perang Suksesi [[Polandia]] minangka Presidhen Kanselir Perang Kerajaan lan kepala komandan pasukan, ananging panjenengane cacat ing kualitas pasukane lan kekurangan dana; saiki nalika yuswane 70 [[taun]], Pangeran uga dibebanake ing kesele fisik sing cepet lan kekuatan mental. [[Prancis]] ngumumake perang karo [[Austria]] tanggal 10 Oktober 1733, ananging tanpa dana saka Kekuatan Maritim – sing kanthi Perjanjian [[Wina]], tetep netral ing sasuwene perang –[[Austria]] ora bisa nyewa pasukan sing dibutuhake kanggo mbiayai serangan kampanye. "Bahaya kanggo monarki," sing ditulis Eugene kanggo Kaisar ing wulan [[Oktober]], "ora digedhek-gedhekake".<ref>Henderson: ''Prince Eugen of Savoy,'' 278</ref> Ing pungkasan [[taun]] pasukan [[Prancis]]-[[Spanyol]] wes ngrebut Lorraine lan [[Milan]]; ing wiwitaning [[taun]] 1734 pasukan [[Spanyol]] wes njupuk Sisilia.
 
[[Gambar:Stadtpalais Prinz Eugen1.jpg|left|thumb|170px|Mapane Eugene ing Stadtpalais, [[Wina]], papan sing dinggo nglakoni pirang-pirang usaha bisnise.]]
 
== Deleng uga ==