Pangeran Eugene saking Savoia: Béda antara owahan

1.319 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
nambah sithik
(nambah sithik)
(nambah sithik)
 
[[Gambar:Stadtpalais Prinz Eugen1.jpg|left|thumb|170px|Mapane Eugene ing Stadtpalais, [[Wina]], papan sing dinggo nglakoni pirang-pirang usaha bisnise.]]
 
Eugene mimpin ing Rhine nalika wulan [[April]] 1734, ananging jumlahe kalah gedhe panjenengane kapeksa mbela dhiri. Ing wulan [[Juni]] Eugene mangkat kanggo mbrantas Philippsburg, ananging semangat rjuang lan energine saiki wes ilang. Sing ngancani Eugene yaiku Frederick sing Agung sing enom, sing dikirim dening bapake kanggo sinau seni perang. Frederick sinau akeh saka Eugene, ngelengake menawa ing dina salanjute utange sing gedhe tumrap guru Austriane, ananging pangeran Prusia kaget tumrap kahanan Eugene, sing salanjute nulis, "awake isih ning kunu ananing jiwane wes lunga."<ref>McKay: ''Prince Eugene of Savoy,'' 239</ref> Eugene nlakoni kampanye liyane ing [[taun]] 1735, pisan maneh nguyak strategi defensif sing mlebu dinalar ing sumber daya sing kawates; ananging memorine sing cendek saiki ora ana, lan pengaruh politike ilang kabeh – Gundaker Starhemberg lan John Bartenstein saiki dominasekake konferensi ing papane. Ananging untunge Charles VI Fleury nduweni tekad kanggo mbatesi lingkup perang, lan ing wulan [[Oktober]] 1735 panjenengane diwenehi wiwitaning prastawa damai kanggo Kaisar.<ref>McKay: ''Prince Eugene of Savoy,'' 240</ref>
 
[[Gambar:Johann Gottfried Auerbach 002.JPG|170px|thumb|Charles VI (1685–1740), dening [[Johann Gottfried Auerbach]]. Eugene nglayani Kaisar Charles VI sasuwene 25 [[taun]] ing pungkasaning uripe.]]
 
== Deleng uga ==
{{Commons category|Pangeran Eugene saking Savoia}}
*''Prinz Eugen, der edle Ritter''
*Several ships have been named in Eugene's honour: ''Prinz Eugen (disambiguation)|Prinz Eugen''.
*A commemorative coin (Euro gold and silver commemorative coins (Austria)#2002 coinage) using the effigy of Prince Eugene as the main motif was issued in 11 September 2002.
*World War II Schutzstaffel division: 7th SS Volunteer Mountain Division Prinz Eugen.