Pangeran Eugene saking Savoia: Béda antara owahan

46 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
nambah sithik
(nambah sithik)
(nambah sithik)
[[Gambar:Battle of Zenta.png|thumb|170px|''Perang Zenta'' déning [[Jacques Parrocel]].]]
 
Wiwit panjenenganepanjenengané umur 10 [[taun]] Eugene digedekakedigedèkaké kanggo makarya ing njero gereja; pilihan pribadhi Raja, miturut keputusan amarga ringkihe fisik lan mentalementalé. WesWés genah penampilan Eugene ora ana sing dibanggakakedibanggakaké – "PanjenenganePanjenengané ora nduweninduwèni rai sing apik …" tulis Adipati Wanita Orléans, "DibenarakeDibenaraké menawa matanematané ora elek, ananging irungeirungé ngrusak rainerainé; panjenenganepanjenengané nduweninduwèni rong untu sing gedhegedhé lan ketok terus."<ref name=henderson9>Henderson: ''Prince Eugen of Savoy,'' 9</ref> Ing wulan [[Februari]] 1683, Eugene nggawenggawé kulawarganekulawargané kaget nalika panjenenganepanjenengané ngumumakengumumaké niateniaté gabung ing militer. Saiki Eugene sing umureumuré 19 [[taun]] nglamar langsung menyang Louis XIV kanggo dadi kepala salah sijining kantor [[Prancis]], ananging Raja sing ora nduweninduwèni rasa percaya tumrap keturunan Olympia wiwit panjenenganepanjenengané mlayu, nolak lamaran kasebut. "Kepenginan kuwi prasojo, ora njaluk banget" lanjutelanjuté. "Ora ana wong sing natenaté ndeleng aku kanthi tatapan sing kemaki kyo mangkono."<ref>Heer: ''The Holy Roman Empire,'' 228. This was a clear infringement of taboo which Louis could not tolerate. Other reasons are also speculated. [[François-Michel le Tellier, Marquis de Louvois|Louvois]], Louis' secretary of State for War, detested Eugene's mother after she had rejected a proposed marriage between her daughter and his son.</ref> Ditolak kanggo makarya ing [[Prancis]], Eugene mutusakemutusaké kanggo makarya ing luar negeri. Salah sijinesijiné sedulur Eugene, Louis Julius, weswés gabung ing servis militer [[taun]] sadurungesadurungé, ananging panjenenganepanjenengané tilar donya amarga dipatenodipateni nalika paprangan nglawan [[Kesultanan Utsmaniyah|Turki]] ing [[taun]] 1683. Nalika berita babagan tilar donyanedonyané tekan ing [[Paris]], Eugene mutusakemutusaké lungo menyang [[Austria]] kanthi pengarep bisa njupuk alih komando sedulureseduluré. Babagan kasebut udu minangka keputusan sing biasa: sedulureseduluré, Louis saka Baden, weswés dadi jenderal pemimpin ing pasukan Kerajaan, mangkono uga sedulur adohe, Maximilian Emmanuel, Pamilih saka [[Bayern]]. Ing salah sijining wengi tanggal 26 [[Juli]] 1683, Eugene ninggalakeninggalaké [[Paris]] menyang etanétan.<ref>Heer states Eugene's departure date was 21 July.</ref>
 
[[Gambar:Benczur-budavar.jpg|thumb|300px|Gambar Kastil Buda ing [[taun]] 1686 deningdéning [[Gyula Benczúr]].]]
 
[[Gambar:Portrait of Prince Eugene of Savoy (1663-1736).png|thumb|left|170px|''Photo Pangeran Eugene saking Savoia (1663–1736)'' sekitar [[taun]] 1700. Flemish School.]]
 
[[Gambar:Eugen von Savoyen Alpen Covens Mortiers 1702.jpg|thumb|left|250px|Pangeran Eugene nyeberangi Alpen ing [[taun]] 1701. Ukiran tembaga sing nduwenduwé warna.]]
 
[[Gambar:The Duke of Marlborough greeting Prince Eugene of Savoy after their victory at Blenheim.jpg|thumb|300px|''Adipati Marlborough menyambutnemoni Pangeran Eugene saking Savoy'', ''sawisesawisé kamenangan ing Blenheim'' dening [[Robert Alexander Hillingford]].]]
 
[[Gambar:Eugene of SavoyVS.jpg|thumb|170px|Pangeran Eugene ing Perang Austro-Turki. Artis: Jacob van Schuppen.]]
[[Gambar:Eugene of Savoy during the Battle of Belgrade 1717.jpg|thumb|300px|left|Eugene ing Paprangan Belgrade 1717. Artis: [[Johann Gottfried Auerbach]]. Paprangan kasebut minangka kamenangan sing pungkasan Eugene.]]
 
[[Gambar:Low Countries 1700.png|thumb|300px|Saeise kamenangan ing lor [[Italia]], Eugene perang luwih-luwih ing Negara-negara Ngisor sasuwenesasuwéné Perang Suksesi [[Spanyol]].]]
 
=== Perang Suksesi Polandia ===