Louis XVII saka Perancis: Béda antara owahan

12 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tidak ada ringkasan suntingan
|}}
 
'''Louis XVII''' ([[1785]]-[[1795]]) yaiku anak kapindo saka [[Louis XVI]] lan [[Marie Antoinette]], lan dikenal minangka jeneng "''dauphin ilang''" amerga kabar babagan uripé nyebar amba sakwisé Révolusi.<ref name="test">{{en}}[http://www.galleryhistoricalfigures.com/figuredetail.php?abvrname=Louis_XVII_Dauphin Louis_XVII_Dauphin], <small>(Kaunduh 26/3/2013)</small>.</ref>
 
Nalika Révolusi Prancis, Pangéran Louis dikunjarakaké bebarengan karo wong tuwané.<ref name="internet"/> Minangka anak barep kang isih urip, dhèwèké diangkat minangka Raja Prancis nalika [[28 Januari]] [[1793]] déning pakliké yaiku Louis-Stanislas-Xavier, kang déwéan sajroné pengasingan ing Hamm, cepaké Dortmund, [[Jerman]].<ref name="internet">{{id}}[http://archive.kaskus.co.id/thread/4332155/0/raja-Prancis-yang-hilanglouis-xvii Raja Prancis yang Hilang~Louis XVII], <small>(Kaunduh 26/3/2013)</small></ref> Pratélan kasebut ora duwéni kekuasaan amerga [[Prancis]] wektu iku arupa salah sijiné [[republik]].<ref name="internet"/> Ananging wektu Prancis lan Éropa nampa Louis-Stanislas-Xavier minangka [[Louis XVIII]] saka Prancis nalika tahun [[1815]], pawèwèhan angkané nuduhaké diakuiné hak-hak Louis XVII.<ref name="internet"/>
 
Nalika kulawarga kerajaan dikunjara, Louis XVII dipisahaké saka ibuné lan lan sedulur-seduluré tahun [[1793]] kanggo ngindari upaya pambébasan kang dilakokaké pendhukung kerajaan.<ref name="internet"/> Dhèwèké mati nalika [[Juni]] [[1795]] ing kunjara.<ref name="internet"/> Sacara resmi dhèwèké dilaporaké mati akibat penyakit kang saiki dikenal minangka ''tuberkulosa''.<ref name="internet"/> Jumbuh karo tradisi kerajaan, jantungé ditokaké déning dokter lan diawètaké sajroné [[alkohol]].<ref name="internet"/> Awaké dikubur sajroné pasaréan umum.<ref name="internet"/>
1.590

besutan