Basa Itali: Béda antara owahan

58 bèt wis dibusak ,  9 taun kepungkur
c
sithik
c (Sithik)
c (sithik)
''[[Basa Italia]] ora padha karo [[basa Italik]].''
{| border="1" cellpadding="2" cellspacing="0" width="300" style="margin-left:10px; float: right; clear: right; border: 1px #aaa solid; border-collapse: collapse;"
! colspan="2" bgcolor="lawngreen" style="font-size:120%; color:{{{fontcolor}}}"|Basa Italia (''Italiano'' utawa ''La lengua Italiana'')
<!--fix each article and you can have this|-
| valign="top"|Pronunciation:
|[[SIL]]||ITA
|}
'''Basa Italia''' kuwi sajinis [[basa Roman]] sing dianggo déning watara 70 yuta wong, mayoritas ing [[Italia]]. Basa Italia Standar yakuwi miturut dhialèk [[Toscana]] lan sawijining campuran basa-basa ing Italia Kidul lan basa Gallo-Roman ing Lor. Basa Italia standar (tanpa kapengaruhkena pangaribawa dhialèk) akèh dianggo ing [[Siena|kutha Siena]], provinsi Toscana, Italia.
 
Standar Toscana sing wis suwé dipigunakaké wis kakikis wiwit sawetara dekade déning basa Italia sing dianggo ing [[Milan]], pusat ekonomi Italia. Basa Italia nduwèni konsonan gandha, kaya [[Latin]] (nanging béda karo basa Gallo-Roman liyané, kaya [[basa Prancis]] lan [[basa Spanyol]]). Déné basa Roman liyané (kajaba basa Prancis), tekanan ing pangucapan minangka ciri-ciri sing wigati
== Conto ==
 
* Basa Inggris: ''inglese'' (ing-GLE-zei)
* sugeng tindak: ''arrivederci'' (a-rii-veh-DER-chii)
* halo: ''ciao'' (CHA-o)ora (informalresmi); ''buon giorno'' (bwon JOR-noh) (sugeng énjang), ''buona sera'' (BWO-na SEI-ra) (sugeng dalu)
* pira? ''quanto'' (KWON-toh) (maskulin); ''quanta'' (KWON-tah) (feminin)
 
== Pranala jabanjaba ==
{{InterWiki|code=it}}
{{wiktionary}}