Pangeran Eugene saking Savoia: Béda antara owahan

1.716 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
nambah sithik
(nambah sithik)
(nambah sithik)
 
[[Gambar:Johann Gottfried Auerbach 002.JPG|170px|thumb|Charles VI (1685–1740), dening [[Johann Gottfried Auerbach]]. Eugene nglayani Kaisar Charles VI sasuwene 25 [[taun]] ing pungkasaning uripe.]]
 
=== Kauripan pribadhi lan tilar donyane ===
[[Gambar:Prince Eugene of Savoy - Kupetzky.jpg|thumb|170px|Gambar Pangeran Eugene saking Savoia dening Jan Kupecký. Kethok ing pungkasan abad tengah.]]
 
Sasuwene 20 [[taun]] sing pungkasan saka uripe, Eugene nduweni hubungan karo salah sijining wanita sing jenenge, Eleonora Batthyány.<ref>There was one reference to another woman before Batthyány. The Swedish minister in Vienna makes reference to Countess Maria Thürheim. There is, however, no evidence for or against this suggestion.</ref> Akeh saka kenalan panjenengane kabeh tetep spekulatif (Eugene ora nate nyebutake panjenengane ing saben-saben surat-surate nalika panjenengane isih urip), lan ora ana tanda hubungan seksual, sanadyan panjenengane kabeh urip kanthi pisah diplomat asing yakin menawa Eleonora gundike. Eugene lan Eleonora yaiku kanca konstan, ketemuan kanggo mangan wengi, resepsi lan main kertu meh pendak dina tekan tilar donyane. Kanca-kanca liyane Eugene kayata duta kepausan, Silvio Domenico Passionei, sing kaya kulawarga isih ora cukup. Ponakan siji-sijine sing isih urip, Emmanuel, putra sedulure Louis Thomas, Eugene ngatur prastawa nikahane karo salah sijining putri Pangeran Liechenstein, ananging Emmanuel tilar donya amarga cacar ing [[taun]] 1729. Kanthi tilar donyane putra Emmanuel [[taun]] 1734, ora ana kerabat cedak lanang sing entuk warisan gelare. Amarga kuwi sedulur cedake yaiku salah sijining putri sing nikah karo Louis Thomas, Putri Anna Maria Victoria saking Savoia, sing ora nate ketemu karo Eugene, lan mung berita elek sing dirungokake tumrap panjenengane, panjenengane ora nduweni usaha kanggo nglakoni apa-apa.<ref>McKay: ''Prince Eugene of Savoy,'' 203</ref>
 
== Deleng uga ==