Pangeran Eugene saking Savoia: Béda antara owahan

14 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
nambah sithik
(nambah sithik)
(nambah sithik)
[[Gambar:Eugen von Savoyen Alpen Covens Mortiers 1702.jpg|thumb|left|250px|Pangeran Eugene nyeberangi Alpen ing [[taun]] 1701. Ukiran tembaga sing nduwé warna.]]
 
[[Gambar:The Duke of Marlborough greeting Prince Eugene of Savoy after their victory at Blenheim.jpg|thumb|300px|''Adipati Marlborough nemoni Pangeran Eugene saking Savoy'', ''sawisé kamenangan ing Blenheim'' deningdéning [[Robert Alexander Hillingford]].]]
 
[[Gambar:Eugene of SavoyVS.jpg|thumb|170px|Pangeran Eugene ing Perang Austro-Turki. Artis: Jacob van Schuppen.]]
[[Gambar:Eugene of Savoy during the Battle of Belgrade 1717.jpg|thumb|300px|left|Eugene ing Paprangan Belgrade 1717. Artis: [[Johann Gottfried Auerbach]]. Paprangan kasebut minangka kamenangan sing pungkasan Eugene.]]
 
[[Gambar:Low Countries 1700.png|thumb|300px|SaeiseSawisé kamenangan ing lor [[Italia]], Eugene perang luwih-luwih ing Negara-negara Ngisor sasuwéné Perang Suksesi [[Spanyol]].]]
 
=== Perang Suksesi Polandia ===
Nalika [[taun]] 1733 Raja Polandia lan Pamilih Sachsen, Augustus II tilar donya. Ana rong calon pewarisepewarisé: kapisan, Stanisław Leszczyński, bapak maratuwa Louis XV; kaloro, putra Pamilih Sachsen, Augustus, sing didukung dening [[Rusia]], [[Austria]], lan Prusia. Suksesi Polandia weswés menehimènèhi kepala menteri Louis XV, Fleury, kesempatan kanggo nyerang [[Austria]] lan njupuk Lorraine saka Francis[[Prancis]] Stephen. Kanthi upaya kanggo ngentukakengentukaké dukungan [[Spanyol]], [[Prancis]] ndukung suksesi putra-putra Elisabeth Farnese ing wilayah-wilayah [[Italia]] luwih adoh.<ref>Simms: ''Three Victories and a Defeat: The Rise and Fall of the First British Empire,'' 231; McKay & Scott: ''The Rise of the Great Powers: 1648–1815,'' 141</ref>
 
[[Gambar:Portrait of Prince Eugene.jpg|thumb|170px|Pangeran Eugene deningdéning [[Jan Kupecký]].]]
{{Main|Perang Suksesi Polandia}}
 
[[Gambar:John Churchill Marlborough porträtterad av Adriaen van der Werff (1659-1722).jpg|thumb|left|170px|Adipati Marlborough (1650–1722) dening [[Adriaen van der Werff]]. Eugene dadi kepala komandan Sekutu sawisesawisé Marlborough dibubarakedibubaraké [[taun]] 1711.]]
 
Eugene anggone melu Perang Suksesi [[Polandia]] minangka Presidhen Kanselir Perang Kerajaan lan kepala komandan pasukan, ananging panjenengane cacat ing kualitas pasukane lan kekurangan dana; saiki nalika yuswane 70 [[taun]], Pangeran uga dibebanake ing kesele fisik sing cepet lan kekuatan mental. [[Prancis]] ngumumake perang karo [[Austria]] tanggal 10 Oktober 1733, ananging tanpa dana saka Kekuatan Maritim – sing kanthi Perjanjian [[Wina]], tetep netral ing sasuwene perang –[[Austria]] ora bisa nyewa pasukan sing dibutuhake kanggo mbiayai serangan kampanye. "Bahaya kanggo monarki," sing ditulis Eugene kanggo Kaisar ing wulan [[Oktober]], "ora digedhek-gedhekake".<ref>Henderson: ''Prince Eugen of Savoy,'' 278</ref> Ing pungkasan [[taun]] pasukan [[Prancis]]-[[Spanyol]] wes ngrebut Lorraine lan [[Milan]]; ing wiwitaning [[taun]] 1734 pasukan [[Spanyol]] wes njupuk Sisilia.