Louis XVII saka Perancis: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tidak ada ringkasan suntingan
|}}
 
'''Louis XVII''' ([[1785]]-[[1795]]) yaiku anak kapindo saka [[Louis XVI]] lan [[Marie Antoinette]], lan dikenal minangka jeneng "''dauphin ilang''" amerga kabar babagan uripé nyebar amba sakwisé Révolusi.<ref name="test">{{en}}[http://www.galleryhistoricalfigures.com/figuredetail.php?abvrname=Louis_XVII_Dauphin Louis_XVII_Dauphin], <small>(KaunduhKaundhuh 26/3/2013)</small>.</ref>
 
Nalika Révolusi Prancis, Pangéran Louis dikunjarakaké bebarengan karo wong tuwané.<ref name="internet"/> Minangka anak barep kang isih urip, dhèwèké diangkat minangka Raja Prancis nalika [[28 Januari]] [[1793]] déning pakliké yaiku Louis-Stanislas-Xavier, kang déwéan sajroné pengasingan ing Hamm, cepaké Dortmund, [[Jerman]].<ref name="internet">{{id}}[http://archive.kaskus.co.id/thread/4332155/0/raja-Prancis-yang-hilanglouis-xvii Raja Prancis yang Hilang~Louis XVII], <small>(KaunduhKaundhuh 26/3/2013)</small></ref> Pratélan kasebut ora duwéni kekuasaan amerga [[Prancis]] wektu iku arupa salah sijiné [[republik]].<ref name="internet"/> Ananging wektu Prancis lan Éropa nampa Louis-Stanislas-Xavier minangka [[Louis XVIII]] saka Prancis nalika tahun [[1815]], pawèwèhan angkané nuduhaké diakuiné hak-hak Louis XVII.<ref name="internet"/>
 
Nalika kulawarga kerajaan dikunjara, Louis XVII dipisahaké saka ibuné lan lan sedulur-seduluré tahun [[1793]] kanggo ngindari upaya pambébasan kang dilakokaké pendhukung kerajaan.<ref name="internet"/> Dhèwèké mati nalika [[Juni]] [[1795]] ing kunjara.<ref name="internet"/> Sacara resmi dhèwèké dilaporaké mati akibat penyakit kang saiki dikenal minangka ''tuberkulosa''.<ref name="internet"/> Jumbuh karo tradisi kerajaan, jantungé ditokaké déning dokter lan diawètaké sajroné [[alkohol]].<ref name="internet"/> Awaké dikubur sajroné pasaréan umum.<ref name="internet"/>
==Misteri Matiné Louis XVII==
 
Sakwéné pirang-pirang tahun akèh laporan lan teori babagan [[Raja]] Louis XVII (Pangéran Louis-Charles), bocah enom saka Raja [[Louis XVI]] lan Ratu [[Marie Antoinette]] saka [[Prancis]].<ref name="test8">{{en}}[http://www.historywiz.com/louisxvii.htm The Mystery of Louis XVII], (KaunduhKaundhuh 22 April 2013).</ref> [[Jantung]] kang entes waé ditès diyakini déning pira-pira pawongan yèn iku duwéné raja enom Louis XVII, kang [[DNA]]-né wis diuji lan saiki akèh kang percaya yèn Louis mati ing kunjara.<ref name="internet"/> Ananging awak kang dianggep minangka Louis mau luwih tuwa lan luwih duwur katimbang Louis kang sebeneré.<ref name="internet"/>
 
Sebagiyan wong ana sing percaya yèn Louis sakwéné ana ing kunjara digantèni déning pawongan liya lan jantung kang ditès [[DNA]]-né iku duwéné seduluré yaiku Pangéran Louis-Joseph ([[1781]]-[[1789]]) kang mati nalika isih bocah lan umuré nembé 7 tahun.<ref name="internet"/>
==Louis Palsu==
===Karl Wilhelm Naundorff===
Yaiku pawongan tukang gawé [[jam]] lan arloji saka [[Jerman]] kang nganti matiné kekeh ngaku minangka Pangéran Louis-Charles (Louis XVII).<ref name="internet2"/> Naundorff yaiku salah siji saka 30 wong kang ngaku miangka Louis XVII.<ref name="internet2">{{id}}[http://www.unosa.net/2011/09/penipuan-terbesar-yang-pernah-terjadi.html Penipuan Terbesar Yang Pernah Terjadi Di Dalam Sejarah], (KaunduhKaundhuh 31 maret 2013).</ref>
 
Pangéran Louis-Charles, anak saka [[Louis XVI]] lan [[Marie Antoinette]] saka [[Prancis]], dikunjara sakwéné Rèvolusi Prancis lan diyakini wis mati ing kunjara.<ref name="internet2"/> Ananging, ana pira-pira kabar ''simpatisan'' [[monarki]] duwéni semangat yèn Dauphin enom ora ana ing kunjara, ateges dhèwèké ana ing salah sijiné papan panggonan kang dirahasiakaké.<ref name="internet2"/>
Nalika jaman enomé William nggolèk cara supaya bisa dadi Kaisar, banjur William ngaku-ngaku yèn dhèwèké yaiku salah sijiné anak saka [[Louis XVI]] lan [[Marie Antoinette]] kang ilang.<ref name="internet7"/> Senajan kanca-kancané nganggep iki pinemu williams kang salah ananging pira-pira bangsawan [[Eropa]] percaya yèn William minangka pewaris kerajaan [[Prancis]].<ref name="internet7"/> William mati nalika tahun [[1858]].<ref name="internet7"/>
 
==Cathetan sikilSikil==
{{reflist}}
 
1.590

besutan