Paprangan Jaman Napoleon: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  7 taun kepungkur
 
==Ngluruk Rusia==
Ing tahun [[1808]] Napoleon gawé kesalahan gedhé yaiku ngatutaké Prancis sajroné peperangan kang dawa lan ora nentu asal usulé ing [[Semenanjung Iberia]], panggonan tentara Prancis nancep ora isa obah nganti tahuan.<ref name="internet5"/> Ananging kesalahan paling gedhé Napoleon yaiku serangané marang [[Rusia]].<ref name="internet5"/> Ing tahun [[1807]] Napoleon ketemu karo Czar, lan sajroné Perjanjèn Tilsit dhéwèké sarujuk gawé paseduluran abadi.<ref name="internet5"/> Ananging, pasarujukan lan persekutuan iku suwi-suwi rusak lan ing tahun [[1812]] wulan [[Juni]] Napoleon mimpin tentara kanti jumlah gedhé ngluruk menyang Rusia.<ref name="internet5">{{id}}[http://perangku.wordpress.com/2009/09/01/napoleon-bonaparte/ Napoleon Bonaparte], (Kaundhuh 30 maret 2013).</ref>
 
Rencana [[Napoleon]] anggoné ngluruk menyang [[Rusia]] wis dingertèni sakdurungé.<ref name="internet5"/> Tentara Rusia umumé mlayu saka peperangan langsung karo tentara Napoleon, amerga iku Napoleon isa maju kanti cepet.<ref name="internet5"/> Ing wulan [[September]] Napoleon nguwasani Moskow.<ref name="internet5"/> Ananing, sakdurungé wong-wong Rusia wis ngobong kota iku lan sebagiyan gedhé wis rata karo lemah.<ref name="internet5"/> Sakwisé nunggu limang minggu ing Moskow (kanti pengarep-arep Rusia bakal nawaraké perdamaian), Napoleon akhiré mutusaké mundur, ananging keputusan iki wis telat.<ref name="internet5"/> Gabungan antarané serangan tentara Rusia lan musim atis kang ngèdap-èdapi, gawé pasukan Prancis morat-marit.<ref name="internet5"/> Kurang saka sepuluh persèn tentara Prancis isa mentu saka Rusia kanti slamet.<ref name="internet5"/>
 
Negara-negara Eropa liyané, kayata [[Austria]] lan [[Prusia]], sadar bener dhèwèké nduwé kesempatan emas kanggo ngalahaké Prancis.<ref name="internet5"/> Banjur dhèwèké nggabungaké sekabèhané kekuatan kanggo ngalahaké Napoleon, lan nalika wektu peperangan ing [[Leipzig]] wulan [[Oktober]] [[1813]], Napoleon kalah anggoné peperangan mau.<ref name="internet5"/> Tahun sebanjuré dhèwèké mandeg lan diguwak ing Pulo Elba, salah sijiné pulo cilik ing panté [[Italia]].<ref name="internet5"/>
1.590

besutan