Pangeran Eugene saking Savoia: Béda antara owahan

1.641 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
nambah sithik
(nambah sithik)
(nambah sithik)
 
Eugene bali ing [[Wina]] saka Perang Suksesi [[Polandia]] ing wulan [[Oktober]] 1735, kesel lan lemes; nalika Maria Theresa lan Francis Stephen nikah ing wulan [[Februari]] 1736 Eugene lara lan ora iso teka. Sawise main kertu ing papan Pangeran Wanita Batthyány ing wektu sore tanggal 20 April panjenengane bali ing daleme ing Stadtpalais. Nalika pelayane nyoba nangekake ing wektu esuk, tanggal 21 April 1736, Pangeran Eugene ditemokake tilar donya sawise keselek ing tenggorokane, kemungkinan kena penyakit Radang paru-paru. Ati Eugene dikubur bareng kulawargane ing [[Turin]]. Jenazahe digawa kanthi perjalanan sing suwe menyang Katedral Santo Stephanus, ing kunu panjenengane dikubur ing njero ''Kreuzkapelle''.<ref name=mckay243>McKay: ''Prince Eugene of Savoy,'' 243</ref>
 
== Pelindung seni ==
Opah Eugene amarga kamenangane, bagiane saka rampasan, pendapatane saka biara ing Savoy, lan penghasilan tetepe saka kantor-kantor Imperial lan gubernur, nggawe panjenengane bisa menehi kontribusi lanskap arsitektur barok.<ref>McKay: ''Prince Eugene of Savoy,'' 189. Eugene's presidency of the Imperial War Council was probably worth 100,000 [[Guilder|gulden]] a year, while his governorships of Milan and the Netherlands were likely to have brought in 150,000 gulden annually.</ref> Eugene ngentekake sebagian gedhe uripe ing Wina ing Istana Mangsa Rendenge, Stadtpalais, sing dibangun dening [[Johann Bernhard Fischer von Erlach]]. Istana kasebut minangka papan resmi lan griyane, ananging kanthi alesan spekulatif sing nyebabake hubungan antarane Pangeran lan Fischer mandek sadurunge bangunan kuwi rampung, ora ndukung Johann Lukas von Hildebrandt minangka arsitek utamane.<ref>There is no indication of a quarrel with Erlach, just a desired change in style. Hildebrandt had accompanied Eugene in Italy as his siege engineer in 1695–96 and made Imperial court engineer in 1701.</ref> Eugene sing kapisan nggunakake Hildebrandt kanggo ngrampungake Stadtpalais sadurunge mrintahake panjenengane kanggo nyiapake rencana istana ing pulau Danubia ing [[Ráckeve]]. Wiwit [[taun]] 1701 gedung iki mbutuhake wektu 20 [[taun]] kanggo ngrampungake, ananging, mungkin amarga pemberontakan Rákóczi, Pangeran kethok mung nekani panjenengane pisan - sawise pengepungan Belgrade ing [[taun]] 1717.<ref>McKay: ''Prince Eugene of Savoy,'' 193</ref>
 
[[Gambar:Upper belvedere.jpg|left|thumb|300px|Belvedere nduwur, [[Wina]].]]
 
 
== Deleng uga ==