Istanbul: Béda antara owahan

5 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
'''Istanbul''' ([[basa Turki]]: İstanbul) iku [[kutha]] sing paling gedhé ing [[Turki]]. Nganti taun [[1930]] kutha iki luwih umum dikenal déning wong ''barat'' kanthi jeneng Yunani-né yakuwi [[Konstantinopel]]; sawetara ana sing ngarani ''Stambul'', khususé ing [[abad ke-19]]. Luwih adoh sakdurungé, kutha iki uga naté dikenal minangka [[Bizantium]] utawa [[Byzantion]].
Kutha iki nduwé pedhunung 11 yuta jiwa.
[[Gambar:İstanbulIstanbul city-5collage 5555.jpg|thumb|250px260px|[[Istanbul]]]]
[[Gambar:Istambul and Bosporus big.jpg|thumb|220px|Gambar Istambul dan [[Bosporus]] kang dijupuk saka citra satelit]]
Kanthi populasiné sing kurang luwih 11 nganti 15 yuta, Istanbul dadi kutha kang paling padhet pedunungé ing Turki lan ngrupaaké salah sawijining [[Kutha gedhé donya|kutha paling gedhé]] ing [[Eropa]]. Kutha iki uga dadi ibu kutha administratif