Lille: Béda antara owahan

118 bèt wis dibusak ,  7 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(Sunting ~~~~)
{{Inuseuntil tema Prancis|24 April 2013}}
{| {{prettytable}} align="right" width="300"
|+ <big>'''Lille'''</big>
|}
'''Lille''' yaiku salahsawijining kutha ing wilayah lor nagari [[Perancis]], katanggan karo nagari [[Belgia]], [[Luxemburg]], lan [[Jerman]] <ref name="lille">[http://www.mairie-lille.fr Kutha Lille], Dipunundhuh 16 April 2013.</ref>. Kutha Lille uga diarani kutha ageng metropolitan nomér sekawan (4) sabanjure kutha [[Paris]], [[Lyon]], lan [[Marseille]] iku diuripani tiyang 226.014 jiwa<ref name="metro">[http://www.france.fr/en/regions-and-cities/lille-most-flemish-french-cities Kutha Metro Lille], Dipunundhuh 16 April 2013.</ref>. Tiyang asli urip ing kutha Lille uga diarani tiyang [[Flemish]] <ref name="flemish">[http://www.uoc.edu/euromosaic/web/document/neerlandes/an/i1/i1.html Lille iku Flemish], Dipunundhuh 16 April 2013.</ref>. Panguripan politik ing Lille iku sae, sakniki dipimpin kaliyan [[Martine Aubry]] miwiti taun 2008 kanthi 2014. Lille gadhah pandhuduk kajumlah 226.014 jiwa nalika dicathèt ing [[Sensus Pandhuduk]] taun 2006, ugèa kutha iki sampun dadi kutha otonom miwiti 27 Januari 2000 <ref name="otonom">[http://www.insee.fr/fr/ppp/bases-de-donnees/recensement/populations-legales/commune.asp?depcom=59350 Sensus 2006 lan Kutha Otonomi], Dipunundhuh 17 April 2013</ref>.
[[Gambar:Blason_ville_fr_Lille_(Nord).svg|thumb|250px|left|Gendhera Lille]]
[[Gambar:France-Lille-VieilleBourse-FacadeGrandPlace.jpg|thumb|250px|right|Grand Palace, kanggo Pamarintahan Lille]]
=== Séjarah Kutha Lille ===
294

besutan