Iwak mujaèr: Béda antara owahan

54 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
-{{inuseuntil|28 Februari 2013}}, -{{gabung|Iwak mujaèr}}, nggabung isi Mujair lan Iwak mujaèr
c (Bot: Migrating 15 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q1348685 (translate me))
(-{{inuseuntil|28 Februari 2013}}, -{{gabung|Iwak mujaèr}}, nggabung isi Mujair lan Iwak mujaèr)
}}
 
'''Iwak mujaèr''' kalebu jinis iwak kang urip ing [[banyu]] kang tawa. Iwak iki uga diarani '''tilapia Mozambik''' utawa '''''Oreochromis mossambicus'''''. Iwak mujaèr asliné asalé saka Afrika sisih kidul lan iwak iki kalebu iwak ''[[tilapiine]] [[cichlid]]''. Iwak mujaèr populèr diingu kanggo [[aquakultur]] lan saiki bisa ditemokaké saindhenging donya ing dhaérah tropis lan subtropis. Iwak iki akèh dadi spesies invasif. Ing Afrika Kidul iwak iki diarani ''Blue Kurper''<ref>[http://www.bigbass.0catch.com/id8a.htm Big Bass]</ref> Iwak iki urip kanthi alami ing perairan [[Afrika]] lan ing [[Indonésia]].<ref name="buku2"/><ref name="buku2"/>
 
'''Iwak mujaèr''' kalebu jinis iwak kang urip ing [[banyu]] kang tawa. Iwak iki ugaasring diaranidikonsumsi '''tilapia Mozambik''' utawa '''''Oreochromis mossambicus'''''. Iwak mujaèr asliné asalé saka Afrika sisih kidul lan iwak iki kalebu iwak ''[[tilapiine]]déning [[cichlidmasarakat]]''. Iwak mujaèr populèr diingu kanggo [[aquakultur]] lan saiki bisa ditemokaké saindhenging donya ing dhaérah tropis lan subtropis. Iwak iki akèh dadi spesies invasif. Ing Afrika Kidul iwak iki diarani ''Blue Kurper''<ref>[http://www.bigbass.0catch.com/id8a.htm Big Bass]</ref> Iwak mujaèr biyasané diolah kanthi digawe [[masakan]].<ref name="buku2"/> Iwak mujaèr dimasak kanthi cara di[[goréng]], di[[godhog]], lan diwénéhi [[bumbu]]-bumbu kang khas saben [[dhaérah]].<ref name="buku2"/> Iwak iki urip kanthi alami ing perairan [[Afrika]] lan ing [[Indonésia]].<ref name="buku2"/><ref name="buku2"/>
 
== Iwak mujaèr ing Tanah Jawa ==
Jeneng ilmiahé yaiku ''Oreochromis mossambicus'', ing [[bahasa Inggris]] dikenal kanthi jeneng ''Mozambique tilapia'',utawa kadhang-kadhang diarani ''Java tilapia''.<ref name="buku2">{{id}}[Soeseno, S. 1984. Perkenalkan: Ikan (Pak) Mujair. dalam ''Dari Kutu sampai ke Gajah''. PT Gramedia, Jakarta.]</ref>
 
== DeskripsiDhèskripsi ==
Iwak mujaèr ukurané ora gedhé ya ora cilik. Iwak iki paling dawa ukurané [[40]] [[sentimeter|cm]].<ref name="buku1"/> Bentuk awaké trépés lan wernané [[ireng]] rada [[abu-abu]], utawa [[coklat]] rada [[kuning]]. <ref name="buku1"/>
Sirip ing gegeré (''dorsal'') nduweni kurang luwih [[15]]-[[17]] [[eri]] kang landhep lan [[10]]-[[13]] ''jari-jari'' yaiku eri kang pucuké empuk; lan sirip dubur (''anal'') kang duwéni eri cacahé [[3]] lan [[9]]-[[12]] jari-jari.<ref name="buku1"/>
 
 
== ChatetanCathetan sukusikil ==
{{reflist}}
{{stub}}
8.252

besutan