Kulit: Béda antara owahan

44 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (Bot: Migrating 108 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q1074 (translate me))
[[Gambar:Diagram of human skin.jpg|thumb|300px|Diagram kulit manungsa.]]
'''Kulit''' iku lapisan paling njaba ing awak [[menungsa|manungsa]]. Kulit pérang dadi telung bagéan: bagéan paling njaba disebut [[epidermis]], bagéan tengah [[mesodermis]], lan bagéan njero [[dermis]]. Kulit sensitif banget saka pangaruh lingkungan sakitar, kaya panas srengéngé, lebu, lan asep knalpot.
 
Kulit disebut uga [[indra peraba]] amarga akèh banget pucuk-pucuk saraf sing peka saka [[sentuhan]], [[tekanan]], lan [[rabaan]]. Kulit bisa nampa rangsangan [[panas]], [[adhem]], [[alus]], [[kasar]], loro utawa nyeri lan liya-liyané. Pucuk-pucuk saraf panampa rangsangan utamané ana ing lapisan malphigi kulit lan ana uga ing alat-alat sing ana ing njeron awak. Bagéan kulit sing paling peka yaiku bagéan sing paling akèh pucuk-pucuk sarafé, kaya ing pucuk driji, tlapak tangan, tlapak sikil, lamb élan kiwa-tengené gulu.
 
Kulit uga minangka alat pambuwangan utawa ekskresi amarga ngandhung kelenjar kringet.