Migrasi: Béda antara owahan

33 bèt wis dibusak ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Migrasi yaikuinggih punika pindhahing warga ingmenyang papan panggénan sing bédasanesipun kanthi ngléwati bataswates administrasi, kanggokangge uripgesang sedhéloksekedhap utawautawi selawasé. Migrasi isadipunperang dibédakédados dadikaling, loroinggih yaikupunika migrasi lokal utawautawi nasional lankaliyan migrasi internasional.<ref> Sanusi Fatah.Ilmu Pengetahuan Sosial untuk SMP/Mts Kelas VIII, 2008, kaca 53.Jenis - jenis Migrasi.</ref>
{{inuseuntil|28 Februari 2013}}
 
==='''MIGRASI'''===
Migrasi yaiku pindhahing warga ing papan panggénan sing béda kanthi ngléwati batas administrasi, kanggo urip sedhélok utawa selawasé. Migrasi isa dibédaké dadi loro yaiku migrasi lokal utawa nasional lan migrasi internasional.<ref> Sanusi Fatah.Ilmu Pengetahuan Sosial untuk SMP/Mts Kelas VIII, 2008, kaca 53.Jenis - jenis Migrasi.</ref>
==Migrasi Lokal/Nasional==
Migrasi lokal/nasional yaiku pindhahing warga saka salah sawijining papan panggonan ingmenyang papan panggonan liya sing isih ing satunggal negarasanegara. Jinising migrasi lokal kapantha kaya mengkéné,
* Sirkulasi
Sirkulasi yaiku pindhahing warga sing sedhélok lan ora tetep, ananging ana uga sing netep utawa omah - omah sedhélok. Adhedhasar suwéné wektu, sirkulasi isa dibédaké dadi 3, yaiku:
# Sirkulasi dinanan,yaiku pindhahing warga saka papan panggonan siji ing sijiné sing dilakokaké saben wayah ésuk lan balik ing wayah soré utawa benginé (tanpa nginep), kedadeyan iki disebutsinebut penglaju utawa komuter.
# Sirkulasi minggon, yaiku pindhahing warga saka papan panggonan siji ing sijiné, baliné seminggu sepisan.
# Sirkulasi sasen, yaiku pindhahing warga saka papan panggonan saji ing sijiné sing dilakoni saben sesai pisan.
 
* Urbanisasi
Urbanisasi yaiku pindhahing warga saka desa menyang kutha sing isih sak pulau. Sipaté netep, mula jumlah warga ing kutha sangsaya akèh. Biasané para warga désa lunga menyang kutha kanggo golèk penggawéyan.<ref name="internet1">{{id}}[http://www.fauzibowo.com.urbanisasi ing Jakarta](dipunundhuh tanggal 22 September 2012)</ref>
4.487

besutan