Migrasi: Béda antara owahan

126 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Sirkulasi inggih punika pindhahing warga ingkang sekedhap kaliyan mboten netep, ananging ugi wonten ingkang netep utawi emah - emah sekedhap. Adhedhasar dangunipun wekdal, sirkulasi dipunperang dados 3, inggih punika:
# Sirkulasi dintenan, inggih punika pindhahing warga saking papan panggénan setunggal menyang panggénan sanesipun ingkang dipuntindakaken saben énjing lanjeng kondur ing wanci sonten utawi dalu (tanpa nginep), kedadeyan kados mekaten dipunwastani penglaju utawi komuter.
# Sirkulasi minggon, yaikuinggih punika pindhahing warga sakasaking papan panggonanpanggénan sijisetunggal ingmenyang sijinépanggénan sanesipun, balinékonduripun setunggal semingguminggu sepisan.
# Sirkulasi wulanan, yaikuinggih punika pindhahing warga sakasaking papan panggonanpanggénan sajisetunggal ingmenyang sijinépanggénan singsanesipun dilakoniingkang dipuntindakaken saben sesaisetunggal wulan pisansepisan.
 
* Urbanisasi
Urbanisasi yaikuinggih punika pindhahing warga sakasaking [[desa]] menyang kuthakitha singingkang isihtaksih saksetunggal pulau[[pulo]]. SipatéSipatipun netep, mulapramila jumlahcacahipun warga ing kuthakitha sangsaya akèhkathah. BiasanéPadatanipun parakadang warga désa lungatindak menyang kuthakitha kanggokangge golèkpados penggawéyanpadamelan.<ref name="internet1">{{id}}[http://www.fauzibowo.com.urbanisasi ing Jakarta](dipunundhuh tanggal 22 September 2012)</ref>
[[Gambar: urbanisasi.jpg|thumb|250px|wong - wong sakaKadang desa akèhkathah singingkang padhasami urbanisasi]]
* Ruralisasi
Ruralisasi yaiku kuwalikané urbanisasi, yaiku pindhahing warga saka kutha marang désa.
4.487

besutan