Ambalika: Béda antara owahan

5 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
c
-{{inuseuntil|28 Pebruari 2013}}, diakritik
c (Bot: Migrating 13 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q1994807 (translate me))
c (-{{inuseuntil|28 Pebruari 2013}}, diakritik)
'''DewiDèwi Ambalika''' (Dewanagari: अम्बालिका; ) utawa '''DewiDèwi Ambiki''' ing [[wiracarita]] [[Mahabharata]] iku putri mbarepembarepé Prabu Darmahambara, raja saka Krajan [[Giyantipura]] karo DewiDèwi [[Swargandini]].<ref name="a">Solikhin lan Ki Waluyo. 2007. Mengenal Tokoh Wayang Jilid Tiga. Surakarta: Asih Jaya. Halaman 9-10.</ref> DewiDèwi Ambalika duweduwé sedulur cacahecacahé loro, yaiku DewiDèwi Amba lan DewiDèwi Ambika utawa DewiDèwi Ambaliki.
{{inuseuntil|28 Pebruari 2013}}
'''Dewi Ambalika''' (Dewanagari: अम्बालिका; ) utawa '''Dewi Ambiki''' ing [[wiracarita]] [[Mahabharata]] iku putri mbarepe Prabu Darmahambara, raja saka Krajan [[Giyantipura]] karo Dewi [[Swargandini]].<ref name="a">Solikhin lan Ki Waluyo. 2007. Mengenal Tokoh Wayang Jilid Tiga. Surakarta: Asih Jaya. Halaman 9-10.</ref> Dewi Ambalika duwe sedulur cacahe loro, yaiku Dewi Amba lan Dewi Ambika utawa Dewi Ambaliki.
 
SedulureSeduluré DewiDèwi Ambalika sing aran DewiDèwi [[Amba]] ora sengaja kena panah DewabrataDéwabrata/Resi [[Bisma]] banjur mati. DeneDéné sedulureseduluré sing aran DewiDèwi [[Ambika]] dadi bojonebojoné Prabu [[Citragada]] (putra mbarepembarepé Prabu [[Sentanu]] karo DewiDèwi [[Durgandini]] saka negera [[Hastinapura]]), banjur dadi bojonebojoné Begawan [[Abiyasa]].
 
DewiDèwi Ambalika lan DewiDèwi Ambaliki dadi putri boyongan Resi Bisma kang wis bisa menangakemenangaké sayembara kanthi matenimatèni [[Wahmuka]] lan [[Arimuka]]. Ing Hastinapura DewiDèwi Ambalika dinikahakedinikahaké karo [[Wicitrawirya]], putra ragileragilé Prabu Sentanu karo DewiDèwi Durgandini.
 
==Cathetan Sikil==
 
{{Tokoh Mahabharata}}
{{rintisanwayang-stub}}
 
[[kategori:Wayang]]
8.252

besutan