Adobe Flash Player: Béda antara owahan

17 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
c
-{{inuseuntil|28 Pebruari 2013}}, -{{wikify}}, wkfy
c (Bot: Migrating 1 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q857177 (translate me))
c (-{{inuseuntil|28 Pebruari 2013}}, -{{wikify}}, wkfy)
{{inuseuntil|28 Pebruari 2013}}
{{wikify}}
{{Infobox software
| name = Adobe Flash Player
| screenshot =
| caption =
| developer = [[Adobe Systems]] (sebelumnyasadurungé bydéning [[Macromedia]])
| released = {{Start date and age|1996}}
| frequently_updated = TidakOra
| latest release version = 11.5.502.135
| programming language =
| operating system = [[Microsoft Windows]], [[Mac OS X]], [[Linux]], [[Solaris]], [[BlackBerry Tablet OS]], [[Android]], danlan [[Pocket PC]]
| platform =
| language =
}}
 
'''Adobe Flash Player''' yakuwi perangkat[[piranti lunakalus]] kang gunané kanggo delokndelok multimediamultimédhia , ''Rich Internet Applications'' , lan ''streaming video'' lan ''audio'', ninging [[komputer]] webparamban browserwèb utawa ninging perangkatpiranti ''mobile'' kang ndukungndhukung. Flash Player kuwi njalanakénglakokaké SWF file kang bisa digawedigawé ''Adobe Flash authoring tool'', deningdéning Adobe Flex utawa Macromedia liyané lan piranti pihak liyané. Flash Player diciptakaké deningdéning Macromedia lan saiki wis dikembangaké lan didistribusikakédidhistribusikaké deningdéning Adobe Systems sawisé akuisisi. Flash Player ndukungndhukung vektorvèktor lan raster grafis , grafis 3D , basa scripting kang ana ninging kana disebutdiarani ''ActionScript'' , lan streaming videovidhéo lan audio. ActionScript didasarakédidhasaraké ninging ''ECMAScript'' , lan ndukungndhukung kodekodhe kang ''orientasi''néorientasiné obyekobjèk , lan bisa dibandingakédibandhingaké karo ''JavaScript'' . Flash Player duweninduwèni basis penggunapanganggo kang luaswiyar, luwih saka 90% penetrasi internet[[internèt]] ninging komputer kang kahubungkagandhèng,<ref>[http://www.adobe.com/products/flashplatformruntimes/statistics.displayTab3.html Flash Platform Statistics : Penetration by version], Adobe.com</ref><ref>[http://www.statowl.com/flash.php Flash Player Usage Statistics], StatOwl</ref><ref>[http://www.adobe.com/products/player_census/flashplayer/enterprise_penetration.html?PID=4172469 Flash Player Enterprise Statistics], Adobe.com, study by Forrester Research, based on data from 50,000 corporate clients</ref> lan kagolong format umum kanggo gamegamé, animasi, lan GUI kang ana ninging kaca webwèb.
Flash Player uga ana kang bebasbébas dadi Plugin kanggo ''versi''vèrsi paling anyar saka browserparamban webwèb (kayata [[Internet Explorer]] , [[Mozilla Firefox]] , [[Opera ]], lan [[Safari]] ) ninging platform kang dipilih. [[Google Chrome]] terintegrasikaintegrasi pemain ningjroning distribusidhistribusi. NggalSaben ''versivèrsi plugin'' kasebut mundur-kompatibel.
 
==Delengen Ugauga==
*[[Adobe Flash]]
*[[Adobe Shockwave]]
 
==Cathetan Sukusikil==
{{reflist}}
 
{{komputer-stub}}
[[Kategori:Perangkat lunak Adobe]]
[[Kategori:PerangkatPiranti lunakalus WindowsAdobe]]
[[Kategori:PerangkatPiranti lunakalus Mac OSWindows]]
[[Kategori:PerangkatPiranti lunakalus AdobeMac OS]]
 
[[de:Adobe Flash#Flash Player]]
8.252

besutan