Saraswati: Béda antara owahan

94 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
ngramakaken
c (Bot: Migrating 55 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q58838 (translate me))
(ngramakaken)
 
== Ana ing agama Hindu ==
Saraswati yaikuinggih dewipunika kangsalah dipujasatunggaling anadèwi ingkang dipunpuja wonten ing [[agama]] [[Weda]]. Asma Saraswati kalebukalebet anawonten ing [[Rgweda]] lan ugaugi wonten ing sastra [[Purana]] (kumpulankempalan ajaran lansaha [[mitologi]] [[Hindu]]). Saraswati ugaugi minangka dewidèwi ilmu pengetahuan lan seni ugaugi asring kasebut dewidèwi kawicaksanan. <ref name=" internet 2"> {{id}}[http://www.hindubatam.com/upacara/dewa-yadnya/hari-saraswati.html](dipunundhuh tanggal 29 Oktober 2012)</ref>
 
 
AnaWonten ing aliran [[Wedanta]], Saraswati digambarakekagambaraken dadidados kekuatankekiyatan lansaha saktinesaktinipun DewaDéwa [[Brahma]]. Rikala jaman biyenrumiyin, Saraswati diyakinidipunpitadosi dadidados panguwasanepanguwaosipun ilmu pengetahuan lan seni. Para penganutpanganut [[Wedanta]] yakinpitados, kanthi nguwasaninguwaosi ilmu pengetahuan lan seni, ikupunika dadidados salah sijisatunggaling dalanmargi kanggokanggé [[moksa]]. <ref name=" internet 3"> {{en}}[http://www.koausa.org/Gods/God10.html](dipunundhuh tanggal 29 Oktober 2012)</ref>
 
 
== Sajarah ==