Aksara Carakan: Béda antara owahan

552 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
 
==== Sandhangan swara ====
{| border="1" cellpadding="3" style="border-collapse: collapse;text-align:center;"
[[Gambar:Vocal diacritics in Javanese.png|290px|Sandhangan swara]]
|- bgcolor="#f0f0f0" class=IPA
|- bgcolor="#f0f0f0"
| '''a''' || '''i''' || '''u''' || '''é''' || '''o''' || '''e'''
|- bgcolor="#f0f0f0"
| /a/ atau /ɔ/ || /i/ || /u/ || /e/ atau /ɛ/ || /o/ || /ə/
|-
| - || Wulu || Suku || Taling || Taling-tarung || Pepet
|-
| [[File:Inherent vowel a.png|60px]] || [[File:Jawa Wulu.png|60px]] || [[File:Jawa Suku.png|60px]] || [[File:Jawa Taling.png|60px]] || [[File:Jawa Taling Tarung.png|60px]] || [[File:Jawa Pepet.png|60px]]
|-
| ꦏ || ꦏꦶ || ꦏꦸ || ꦏꦺ || ꦏꦺꦴ || ꦏꦼ
|}
 
Sandhangan swara iku ngowahi swara saka foném /a/ ing aksara nglegena ing swara liyané.
38

besutan