Aksara Carakan: Béda antara owahan

180 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
Sandhangan panyigeging wanda iku sandhangan sing nggawé sigeging wanda utawa matèni swara. Sandhangan iki ana: layar, wignyan, cecak lan patèn.
 
[[Gambar:Javanese script - Layar.png|thumb|left|45px|Layar]]
;Layar
[[Layar]] iku mènèhi foném /r/ ing sawijining aksara
 
{| border="1" cellpadding="3" style="border-collapse: collapse;text-align:center;"
[[Gambar:Javanese script - Wignyan.png|thumb|left|45px|Wignyan]]
|- bgcolor="#f0f0f0"
;Wignyan
| Panyangga || Cecak || Wingyan || Layar || Pangkon
[[Wignyan]] iku mènèhi foném /h/ ing sawijining aksara
|-
| || [[File:Jawa Cecak.png|x60px]] || [[File:Jawa Wignyan.png|x60px]] || [[File:Jawa Layar.png|x60px]] || [[File:Jawa Pangkon.png|x60px]]
|- bgcolor="#f0f0f0"
| kaṃ || kang || kah || kar || -k
|-
| ꦏꦀ || ꦏꦁ || ꦏꦃ || ꦏꦂ || ꦏ꧀
|}
 
[[Gambar:Javanese script - Cecak.png|thumb|left|45px|Cecak]]
;Cecak
[[Cecak (Hanacaraka)|Cecak]] iku mènèhi foném /ŋ/ ing sawijining aksara
 
;Wignyan
[[Gambar:Paten (Javanese script).png|left|frame]]
[[Wignyan]] iku mènèhi foném /h/ ing sawijining aksara
 
;Layar
[[Layar]] iku mènèhi foném /r/ ing sawijining aksara
 
;Patèn utawa pangkon
[[Patèn]] utawa pangkon iku kanggo matèni sawijining aksara supaya ora ana swarané manèh. Sing kéri mung konsonané utawa wyanjanané.
 
 
==== Sandhangan wyanjana ====
38

besutan