Aksara Carakan: Béda antara owahan

953 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
 
==== Aksara murda ====
{| class="wikitable"
[[Gambar:Aksara Murda (Javanese script).png|480px|Aksara Murda]]
|+
|-
!colspan="1"|Aksara
!colspan="1"|Pasangan
!colspan="1"|Font
!colspan="1"|Nama
|-
| [[File:Jawa Na Murda.png|60px]] || [[File:Jawa Na Murda Pasangan.png|60px]] || ꦟ || Na murda
|-
| [[File:Ca murda.png|58px]] || [[File:Jawa Ca Murda Pasangan.png|60px]] || ꦖ || Ca Murda
|-
| [[File:Jawa Ka Murda.png|60px]] || [[File:Jawa Ka Murda Pasangan.png|60px]] || ꦑ || Ka murda
|-
| [[File:Jawa Ta Murda.png|60px]] || [[File:Jawa Ta Murda Pasangan.png|60px]] || ꦡ || Ta murda
|-
| [[File:Jawa Sa Murda.png|60px]] || [[File:Jawa Sa Murda Pasangan.png|60px]] || ꦯ || Sa murda
|-
| [[File:Jawa Pa Murda.png|60px]] || [[File:Jawa Pa Murda Pasangan.png|60px]] || ꦦ || Pa murda
|-
| [[File:Jawa Nya Murda.png|60px]] || [[File:Nya murda pasangan.png|60px]] || ꦘ || Nya murda
|-
| [[File:Jawa Ga Murda.png|60px]] || [[File:Jawa Ga Murda Pasangan.png|60px]] || ꦓ || Ga murda
|-
| [[File:Jawa Ba Murda.png|60px]] || [[File:Jawa Ba Murda Pasangan.png|60px]] || ꦨ || Ba murda
|}
 
Aksara murda ing panggunan basa Jawa saiki biasa dienggo dadi kaya déné huruf gedhé ing aksara Latin utawa dienggo nulis jeneng-jeneng sing dimulèni utawa dikurmati lan jeneng panggonan utawa negara. Aksara murda uga diarani aksara mahaprana. Sajatiné aksara iki uniné béda karo sing lumrah, amerga mula-mulané piridan saka ing [[basa Sangskreta]]. Nanging tumraping basa Jawa dianggep pada waé pocapané, mung gunané dadi séjé.
38

besutan