Aksara Carakan: Béda antara owahan

8 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
 
== Aksara Hanacaraka kanggo basa séjé saliyané Jawa ==
[[GambarFile:Raden Segara (Madurese in Javanese script-published in 1890) (cropped).jpg|thumb|Tulisan basa Madura mawa Hanacaraka]]
Hanacaraka uga dienggo nulis basa-basa liya, saliyané basa Jawa. Conto sing cetha banget tamtuné basa Bali. Basa Bali Kuna ditulis nganggo sawijining aksara sing bisa diarani séjé. Nanging mbokmenawa sawisé jaman Majapait, aksara Hanacaraka gaya Jawa dadi kanggo nganti sepréné. Dadi aksara Bali modhèrn iku yèn dirunut sarasilahé asalé saka aksara Majapait lan ora saka aksara Bali Kuna.
 
38

besutan