Matsya: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (Bot: Migrating 30 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q328872 (translate me))
Miturut ''[[Matsyapurana]]'', setunggal atus taun salajengipun, ketiga ingkang ageng nglanda bumi. Kathah makhluk ingkang mati kirang pangan. Lajeng, langit dipunkebaki dening 7 jinis awan ingkang nyiramaken jawah. Kanthi cepet, tirta ingkang kasiramaken ngebaki darata ing bumi. Amargi [[Waiwaswata Manu]] sampun damel bahtera kados ingkang dipunsuwun dening [[awatara]] [[Wisnu]], saengga belia kaliyan para pangikutipun slamet saking bencana banjir.<ref name="buku 3">{{id}} I Ketut Sukartha, dkk. (2003). ''Agama Hindu untuk SLTP Kelas 3''[[ISBN: 979-571-020 6 (jilid 1)]]. Denpasar: Penerbit Ganeca Exact.</ref>
 
==Cathetan SikilSuku==
{{reflist}}