Jalur Sutra: Béda antara owahan

8 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (Bot: Migrating 85 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q36288 (translate me))
Silih genti iki wigati banget ora mung kanggo pangembangan [[budaya|kabudayan]] [[Tiongkok]], [[India]] lan [[Roma]] nanging uga arupa dhasar saka donya modhèrn. Istilah 'jalur sutra' sepisanan dipigunaaké déning géografer [[Jerman]] [[Ferdinand von Richthofen]] ing [[abad kaping 19]].
 
Jalur Sutra bawana mérang dadi jalur lor lan kidul mangkono jalur mau mawiyar saka pusat perdagangan [[Tiongkok Lor]] lan [[Tiongkok Kidul]], rute lor ngliwati [[Bulgar]]-[[Kypchak]] nuju [[Éropah Wétan]] lan [[Semenanjung Crimea]], lan saka kana nuju [[Laut Ireng]], [[Laut Marmara]], lan [[Balkan]] nuju [[Venezia]]; rute kidul ngliwati [[Turkestan]]-[[Khorasan]] nuju [[Mesopotamia]] lan [[Anatolia]], lan banjur nuju [[Antiokia]] ing Kidul Anatolia nuju [[Laut Tengah]] utawa liwat [[Levant]] nuju [[Mesir]] lan [[Afrika Lor]].
 
Hubungan dalan ril sing ilang ing Jalur Sutra dirampungaké taun [[1992]], nalika dalan ril internasional [[Almaty]] - [[Urumqi]] dibukak.