Salat: Béda antara owahan

8 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c
{{Islam}}
'''Shalat''' utawa asring diéja '''Salat''' (ejaan [[KBBI]]), '''Solat''', '''Sholat''' ([[basa arab]] = <big><big><big> صلاة </big></big></big>) kuwi salah siji ritual [[ibadat]] [[agama]] [[Islam]]. Miturut basa, shalat asal saka basa Arab kang maknané : "donga". Déné miturut istilah, shalat maknané ''rangkéan'' kagiatan ibadah khusus utawa tartamtu kang diwiwiti kanthi [[takbiratul ihram]] lan dipungkasi kanthi [[salam]].Praktèk shalat kudu rujuk karo pituduh tata cara [[Rasulullah SAW]] minangka pengejawantahan printah Allah SWT. Rasulullah SAW maringi sabda, ''Shalat-a kowé kabèh padha karo apa kang mbok deleng tak lakoni.'' (HR Bukhari-Muslim).
 
== Hukum Shalat ==