Durèn: Béda antara owahan

8 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (Bot: Migrating 1 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q134185 (translate me))
|subdivision = Saiki ana 30 spesies sing diakoni {pirsani tèks)
|}}
'''Durèn''' iku kalebu [[tetanduran|tanduran]] [[woh|woh-wohan]] sing arupa [[wit]]. Sebutané durèn diprakirakaké saka istilah [[Melayu]] yaiku saka tembung ''duri'' sing diakhiri panambang -an saéngga dadi [[durèn]].<ref name="internet1">{{id}}[www.juntak.com Durian](diundhuh tanggal 15 April 2011)</ref> Tembung iki utamané digunakaké kanggo nyebut woh sing kulité nduwèni [[eri]] kang lancip-lancip.<ref name="internet1"/>
 
Wit durèn kalebu jinis famili ''Bombaceae'', bangsané wit kapuk-kapukan. Sing umum disebut durèn yaiku wit saka marga (genus) [[Durio]], [[Nesia]], [[Lahia]], [[Boschia]], lan [[Coelostegia]].<ref name="internet1"/>
Tanduran durèn asalé saka alas [[Malaysia]], [[Sumatra]], lan [[Kalimantan]].<ref name="internet1"/> Panyebarané durèn manyang arah kulon yaiku ing [[Thailand]], [[Birma]], [[India]], lan [[Pakistan]]. Woh durèn wiwit ngrembaka ing [[Asia Kidul-wétan]] kawit abad 7 M.
 
Ing [[Indonésia]], wit durèn ana ing kabèh pelosok pulo [[Jawa]] lan [[Sumatra]]. Ing [[Kalimantan]] lan [[Papua]] umumé ana ing alasé, pinggir kali. Ing donya, wit durèn nyebar marang sakabèhané [[Asia Kidul-wétan]], saka [[Sri Lanka]], [[India]] sisih kidul nganti [[New Guenea]]. Durèn enak rasane, tiang ingkang nembe maem durèn mesti pengen maem meleh.<ref name="internet1"/>
 
== Dasanama ==