Kupat: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (Bot: Migrating 11 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q1520778 (translate me))
}}
 
'''Kupat''' utawa '''ketupat''' iku [[panganan]] khas [[Asia Kidul-Wétan]] mawa bahan dhasar [[beras]] sing dibungkus nganggo [[slongsong]] saka nam-naman godhong [[klapa]] (''janur''). Kupat paling akèh tinemu wektu ngrayakaké [[Idul Fitri|Lebaran]], nalika umat [[Islam]] ngrayakaké rampungé [[Ramadhan|sasi pasa]].
 
Panganan khas sing migunakaké kupat antara liya: kupat tahu (Grabag, [[Kabupatèn Magelang]]), lan kupat glabet ([[Kutha Tegal]]). Kupat uga kerep dihidangaké nganggo [[saté]] utawa [[opor]]. Saliyané ing [[Indonesia]], panganan kupat uga ditemokaké ing [[Malaysia]], [[Brunei]] lan [[Singapura]].