Ginekologi: Béda antara owahan

75 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
[[File:Obstetrical examination (1822).jpg|thumb|right|228px|<center>1822]]
'''Ginekologi''' (sacara harfiah maknané "ilmu ngenani wanita") iku cawang èlmu [[kedhokteran]] sing mligi nyinaoni panyakit-panyakit [[sistem reprodhuksi]] wanita ([[rahim]], [[vagina]] lan [[ovarium]]). Ing jaman [[modhèrn]] iki, mèh kabèh ginekolog uga dadi ahli [[obstetrik]]. Bapak [[ginekologi]] yakuwi [[J. Marion Sims]].