Istana Merdeka: Béda antara owahan

15 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
'''Istana Merdeka''' yaiku papan resmi panggenan lan kantor [[Presiden Indonesia]] kang dumunung ing sakomples karo [[Istana Negara]] lan [[Bina Graha]]. Istana Merdeka madhep [[Monumen Nasional (Monas)|Taman Monumen Nasional (Monas)]] Jalan Medan Merdeka Utara, [[Jakarta]].
 
Istana kang ambane 2.400 m² dibangun nalika jaman pamrintahan Gubernur Jenderal J.W. van Lansberge taun [[1873]] ing kaveling kang isih sapanggonan karo [[Istana Rijswijk]]. Ing pisanan, Istana Merdeka ajejuluk '''Istana Gambir,'''. Istana yangkang diarsiteki Drossaersdening iniDrossaers padaing awalwiwitan masajaman pemerintahan Republik Indonesia (RI) sempattau menjadidadi saksi sejarahsajarah penandatanganan naskah pengakuan kedaulatan Republik Indonesia Serikat (RIS) olehdening Pemerintah Belanda[[Walanda]] padatanggal 27 Desember 1949.
4.487

besutan