Istana Merdeka: Béda antara owahan

183 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
'''Istana Merdeka''' yaiku papan resmi panggenan lan kantor [[Presiden Indonesia]] kang dumunung ing sakomples karo [[Istana Negara]] lan [[Bina Graha]]. Istana Merdeka madhep [[Monumen Nasional (Monas)|Taman Monumen Nasional (Monas)]] Jalan Medan Merdeka Utara, [[Jakarta]].
 
Istana kang ambane 2.400 m² dibangun nalika jaman pamrintahan Gubernur Jenderal J.W. van Lansberge taun [[1873]] ing kaveling kang isih sapanggonan karo [[Istana Rijswijk]]. Ing pisanan, Istana Merdeka ajejuluk '''Istana Gambir'''. Istana kang diarsiteki dening Drossaers ing wiwitan jaman pemerintahan Republik Indonesia (RI) tau dadi saksi sajarah penandatanganan naskah pengakuan kedaulatan Republik Indonesia Serikat (RIS) dening Pemerintah [[Walanda]] tanggal [[27 Desember]] [[1949]]. Nalika kuwi RI diwakili dening [[Hamengkubuwana IX|Sri Sultan Hamengkubuwono IX]], dene kraton Walanda diwakili [[A.H.J. Lovink]], wakil tinggi mahkota Walanda ing Indonesia.
4.487

besutan