Istana Merdeka: Béda antara owahan

455 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
 
Nalika upacara kang ''mengharukan'' kuwi, gendera Walanda dimudhunake lan gendera Indonesia diunggahake mendhuwur. Atusan ewu wong ngebaki lapangan lan andha-andha gedung Istana kanthi meneng kaya patung banjur mbrambang nalika gendera Abang Putih diunggahake. Nanging, nalika gendera Abang Putih wis tekan dhuwur, kabeh wong padha bungah, banjur keprungu swara: Merdeka! Merdeka! Wiwit kuwi Istana Gambir dijenengi Istana Merdeka.
 
Sedina sawise pengakuan kedaulatan dening kraton [[Walanda]], tanggal [[28 Desember]] [[1949]] Presiden [[Soekarno]] sakeluarga teka saka [[Yogyakarta]] lan kaping pisanan kuwi manggoni Istana Merdeka. Merdeka. Peringatan Hari Proklamasi Kemerdekaan Indonesia 17 Agustus di Istana Merdeka pertama kali diadakan pada 1950. Tercatat selain Presiden Sukarno, yang mendiami istana ini adalah Presiden Abdurrahman Wahid dan Presiden Susilo Bambang Yudhoyono.
4.487

besutan