Istana Merdeka: Béda antara owahan

143 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Nalika upacara kang ''mengharukan'' kuwi, gendera Walanda dimudhunake lan gendera Indonesia diunggahake mendhuwur. Atusan ewu wong ngebaki lapangan lan andha-andha gedung Istana kanthi meneng kaya patung banjur mbrambang nalika gendera Abang Putih diunggahake. Nanging, nalika gendera Abang Putih wis tekan dhuwur, kabeh wong padha bungah, banjur keprungu swara: Merdeka! Merdeka! Wiwit kuwi Istana Gambir dijenengi Istana Merdeka.
 
Sedina sawise pengakuan kedaulatan dening kraton [[Walanda]], tanggal [[28 Desember]] [[1949]] Presiden [[Soekarno]] sakeluarga teka saka [[Yogyakarta]] lan kaping pisanan kuwi manggoni Istana Merdeka. Merdeka. Pengetan Dina Proklamasi KemerdekaanKamardhikan Indonesia [[17 Agustus]] ing Istana Merdeka kaping pisanan dianakake ing taun [[1950]]. Saliyane Presiden Sukarno, kang manggoni Istana iki yaiku Presiden [[Abdurrahman Wahid]] lan Presiden [[Susilo Bambang Yudhoyono]].
 
Saiki Istana Merdeka digunakake kanggo acara-acara kenegaraan, kaya dene Pengetan Detik-detik Proklamasi, upacara penyambutan tamu negara, penyerahan surat-surat kepercayaan duta besar negara sahabat, lan pelantikan perwira muda (TNI lan Polri).
 
Wiwit taun [[1975]], perayaan Dina Kamardhikan Indonesia dipindhah saka Istana Merdeka menyang [[Monumen Nasional (Monas)|Monumen Nasional]].
4.487

besutan