Pisuhan: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  7 taun kepungkur
c (Bot: Migrating 43 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q184439 (translate me))
 
==Tembung lan pisuhan basa Jawa==
Ing [[basa Jawa]], tembung lan ukara sing asringkerep kagunakaké kanggo pisuhan antara liya pérangan awak sing wadi, [[sato kewan|kéwan]], bangsa alus (sétan utawa jim), kahanan sing èlèk lan liya-liyané.
 
Ing [[sastra Jawa]], tembung lan ukara pisuhan arang kanggodianggo amarga dianggep ora sopan lan ora trap marang kabudayané wong Jawa. Apa manèh akèh sastra Jawa sing thukul saka njero [[kraton]]. Nanging ana uga sastra Jawa sing migunakaké pisuhan, upamané [[Serat Gatholoco]].
 
==Pirsanana uga==