Suparto Brata: Béda antara owahan

10 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
'''Suparto Brata''', Priyayi klairan [[Surabaya]] ing dina [[Setu]] [[Legi]] 19 [[Syawal]] tahun [[Je]] [[23 Februari]] tahun [[1932]] iki klebu [[Sastra Jawa Modern|sastrawan Jawa Modern]] kang produktif. Dheweke asring nampa penghargaan seka ngendi-ngendi, ing antarané, pungkasan iki yakuwi ing sasi Oktober [[2007]], nampa [[SEA Write Award]] bebarengan karo para sastrawan liyané: Haji Moksin bin Haji Abdul Kadir - [[Brunei Darussalam]], Ourn Suphany - [[Kambodia]], Ratanavong Houmphanh - [[Laos]], Prof. Rahman Shaari - [[Malaysia]], Michael Coroza - [[Philipina]], Rex Shelley - [[Singapura]], Montri Sriyong - [[Thailand]], lan Tran Van Tuan - [[Vietnam]]. Crita rekan (fiksi) sepisanan kang kapacak yaiku ‘’Miss Rika di Angkasa’’ ing Majalah Garuda, [[25 Oktober]] [[1953]]. Sawise kuwi, dheweke kerep nulis [[Crita cekak|crita cekak]], sandhiwara, utawa [[Novel|novel]]. Saliyane nulis ing [[Sastra Jawa|satra Jawa]], dhéwéké uga nulis crita rekan ing sastra [[Indonesia]]. Malah, novel pisanan kang digawé nganggo [[Basa Indonesia|basa Indonesia]], yaiku ‘’Tak Ada nasi Lain’’ kang banjur kapacak ing [[koran]] Kompas tahun 1990, pirang-pirang taun sawisé novel iku digawé.
 
WiwitaneWiwitané nulis nganggo [[basa Jawa|basa Jawa]] ing [[Kalawarti]] [[Panjebar Semangat]] ing tahun [[1959]]. Lan nalika [[majalah]] iku nganaakenganakaké sayembara, dhewekedhéwéké nulis [[Kaum Republik]] kang banjur menang lan kapacak tahun [[1960]]. AnakalaneAnakalané dhewekedhéwéké nganggo jeneng sesinglon (samaran) ‘’Peni'' utawa ‘’Eling Jatmiko’’.
 
Suparto Brata iku putrane Raden Suratman Bratatanaya lan Bandara Raden Ajeng Jembawati kang isih turun [[Pakubuwana V]].