Abu Dzar Al-Ghiffari: Béda antara owahan

12 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (Bot: Migrating 15 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q1029610 (translate me))
Abu Dzar asale saka [[suku]] [[Ghifar]] (dikenal minangka panyamun ing mangsa sadurunge tekane [[Islam]]). Dheweke nganut agama Islam kanthi sukarela, dheweke salah siji sahabat kang luwih ndisik nganut agama Islam. Dheweke nekani Nabi Muhammad langsung ing [[Mekkah]] saperlu mratelakake kaislamane.
 
Sawise mratelakake kaislamane, dheweke ngubengi [[Mekkah]] saperlu mbengokake yen dheweke sawijining muslim nganti dheweke dikepruki suku [[Quraisy]]. Amarga ditulungi [[Abbas bin Abdul Muthalib]], dheweke dibebasake suku [[Quraisy]], sawise suku Quraisy mangerteni yen wong kang dikepruki kuwi saka suku [[Ghifar]]. Dheweke melu meh kabeh pertempuran-pertempuran semangsane Nabi Muhammad gesang.
 
Wong-wong kang mlebu Islam lumantar dheweke, yaiku : Ali-al-Ghifari, Anis al-Ghifari, Ramlah al-Ghifariyah.