Kasultanan Ngayogyakarta: Béda antara owahan

8 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (Bot: Migrating 9 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q2114397 (translate me))
[[Gambar:Kraton Yogyakarta Pagelaran.jpg|thumb|220px|Pagelaran Kraton Ngayogyakarta]]
[[Gambar:Hamengkubuwono x.jpg|thumb|260px|Sri Sultan Hamengkubuwono X]]
'''Kasultanan Ngayogyakarta Hadiningrat''' utawa [[Kraton Yogyakarta]] kuwi dibangun déning [[Raden Mas Sujana]] utawa [[Pangéran Mangkubumi]] lan nyandang gelar [[Ingkang Sinuhun Sri Sultan Hamengkubuwana I Sayyidin Panatagama]]. Kasultanan iki lair liwat [[Prejanjèn Giyanti]] tanggal [[17 Maret]] [[1755]] ing [[Salatiga]] sawise mberontak saka negara [[Mataram]]. Pecahe {{Kraton Mataram]] ora ucul saka anane pengaruh bangsa walandi sing duwe kapentinga [[politik]] [[kolonialisme]]
 
==Uga pirsani==