Kaisar Romawi: Béda antara owahan

84 bèt wis dibusak ,  6 taun kepungkur
c
c (Bot: Migrating 27 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q842606 (translate me))
c (The file Image:Aug11_01.jpg has been removed, as it has been deleted by commons:User:Jameslwoodward: ''Per commons:Commons:Deletion requests/File:Aug11 01.jpg''. ''Translate me!'')
{{inuseuntil|28 Pebruari 2013}}
 
[[Gambar:Aug11 01.jpg|thumb|Patung kaisar pertama Romawi, [[Oktavianus|Augustus]].]]
'''Kaisar Romawi''' inggih punika pemimpin [[Kekaisaran Romawi|Romawi]] sadangunipun periode [[Kekaisaran Romawi|kekaisaran]] (dipunwiwiti udakara [[27 SM]]). Bangsa Romawi boten gadhah satunggal istilah tartamtu kangge jabatan punika: gelar [[Bahasa Latin|latin]] kados ''[[imperator]]'', ''[[Oktavianus|augustus]]'', ''[[Kaisar|caesar]]'' (asal kata ''[[kaisar]]'' salebeting [[Bahasa Indonesia]]), lan ''[[princeps]]'' saged dipungayutaken dhateng jabatan punika. Salebeting praktekipun, kaisar inggih punika panguwaos ingkang inggil wonten Romawi lan panglima ingkang inggil [[legiun]] Romawi.
 
2.812

besutan