Broad Peak: Béda antara owahan

67 bèt wis dibusak ,  8 taun kepungkur
typo
(+ infobox)
(typo)
Broad Peak inggih menika setunggal perangan saking [[Gasherbrummassif]] wonten ing tlatah pinggiran antawisipun [[Pakistan]] kaliyan [[China]]. Broad Peak manggenipun wonten ing kinten-kinten 8 kilimeter (5 mil) saking [[K2]]. Gunung menika gadhah langkung saking 1,5 kilometer KTT (0,93) panjangipun .<ref name= "internet 1">{{en}}[http://en.wikipedia.org/wiki/Broad_Peak](dipunundhuh tanggal 22 September 2012)</ref>
 
==SejarahSajarah Pendakian==
[[Gambar:BP_1.jpg|250px|thumb|Gunung Broad Peak nalika taun 2006]]
==Sejarah Pendakian==
*Pendakian Broad Peak ingkang angka pisan kalaksanakaken nalika tanggal 9 Juni 1957 kaliyan Fritz Wintersteller, Marcus Schmuck, Kurt Diemberger kaliyan Hermann Buhl saking [[Austria]] ekspedesi menika dipunpandegani kaliyan Marcus Schmuck.
*Usaha ingkang angka pisan dipunlaksanakaken kaliyan Fritz Wintersteller kaliyan Kurt Diemberger nalika tanggal 29 Mei, piyambakipun saged dumugi forepeak (8.030 m). Ekspedesi menika saged dipunlaksanakaaken tanpa bantuan oksigen tambahan utawi porter ketinggian tinggi kaliyan tanpa base camp. <ref name= "internet 1">{{en}}[http://en.wikipedia.org/wiki/Broad_Peak](dipunundhuh tanggal 22 September 2012)</ref>
11.904

besutan