Pengantèn: Béda antara owahan

31 bèt wis dibusak ,  7 taun kepungkur
-tag {{inuseuntil|28 Pebruari 2013}}
(-tag {{inuseuntil|28 Pebruari 2013}})
{{inuseuntil|28 Pebruari 2013}}'''PenganténPengantèn''' iku sepasang [[wong]] (pengantén putri lan pengantén kakung) ing acara penganténan sing wis nglakoni upacara [[ijab kabul]] lan sah dadi pasangan suami istri miturut hukum [[agama]]. Pengantén utawa mantén iku uga biasa diarani raja sedina merga ing [[dina]] [[pawiwahan]], pasangan iku disandingaké ing [[singgasana]] utawa [[pelaminan]] sing disediaké kusus uga dihiasi kusus. Pasangan pengantén uga diladéni kusus déning kaluwargané dhéwé-dhéwé uga ngagem [[rasukan]] kusus kaya pasangan [[raja]] lan [[permaisuri]].
 
==Rasukan penganténpengantèn==
Rasukan sing diagem pengantén iku dirancang lan digawé kusus, béda karo rasukan liyané. Umumé sing diagem pengantén kakung iku luwih ringkes tinimbang sing diagem pengantén putri, iki utamané ing upacara [[penganténan modern]]. <br>
Biasané rasukan penganten iki dadi tanggeljawab [[pemaès]] utawa uga diarani [[dhukun]] pengantén.
 
==Kamar penganténpengantèn==
Kamar pengantén yaiku kamar kang digunakaké kanggo pengantén sakkloron.
Kamar kang disiapaké kanggo turu bareng ing [[malam pertama]] utawa bengi sepisanan sawisé padha manténan.
Kamar kang didhékorasi apik lan wangi supaya ora bisa nglalèkaké bengi iku.
 
==Bengi penganténpengantèn==
Bengi pengantén yaiku bengi sepisanan sawisé upacara penganténan kelakon.
 
==PenganténPengantèn Kakung==
Pengantén [[kakung]] utawa biasa diarani mantén lanang iku wong [[lanang]] sing dadi pengantén. Pengantén kakung umumé ngagem rasukan sing isa nampilaké sosok sing gagah perkasa. Ing upacara penganténan [[adat]], pengantén kakung ditampilaké kaya raja. Ing upacara penganténan biasa, pengantén kakung iki biasané ngagem rasukan kakung formal kaya stélan [[jas]].
 
78.625

besutan