Angkor: Béda antara owahan

1.136 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
namaning raja
(nambah ukara)
(namaning raja)
 
Minangka tambahan, Jayawarman mbiyangun candhi-candhi ingkang misuwur sanesipun, kadosta [[Ta Prohm]] lan [[Preah Khan]], ingkang katujokaken kangge kekalih tiyang sepuhipun Jayawarman VII. Proyek pambangunan ageng punika sesarengan kaliyan pralihan agama kerajaan saking [[Hinduisme]] dados [[Buddha Mahayana]], dipuntambah malih Jayavarman piyambak ugi mlebet agama Buddha Mahayana. Nalika masa pamarentahan Jayavarman VII, candhi-candhi [[Hindu]] fungsinipun gantos dados candhi [[Buddha]] kanthi nambahaken [[arca]] [[Buddha]] wonten ing salebeting candhikasebut, Angkor Wat sawetawis gantos fungsi dados candhi Buddha. Sasampunipun Jayavarman VII tilar donya, agama Hindu bangkit malih, lan medal gerakan mbangsulaken kawibawan agama Hindu kanthi aksi ngrisak arca buddha lan mbangsulaken fungsi candhi Hindu, gerakan punika kadadosan dumugi abad kaping 14 nalika Buddha aliran [[Theravada]] dados agama dominan wonten ing Kamboja.<ref>Higham, ''The Civilization of Angkor'', p.116.</ref>
 
==Raja ingkang Madeg Nata wonten ing Angkor==
Angkor minangka pusat pamerentahan bangsa Khmer wonten ing [[Kamboja]], ing ngandhap punika minangka dhaptar raja - raja ingkang nate madeg nata wonten ing Angkor:
*Jayawarman II (802-850)
*Jayawarman III (850-877)
*Indrawarman I (877-889)
*Yasowarman I (889-900)
*Jayawarman IV (928-942)
*Rajendrawarman (944-968)
*Jayawarman V (968-1001)
*Suryawarman I (1002-1050)
*Udayadityawarman II (1050-1066)
*Harshawarman III (1066-1080)
*Draranindrawarman I (1107-1113)
*Suryawarman II (1113-1150)
*Dharanindrawarman II(1150-1156)
*Yasowarman II (1156-1165)
*Tribhuwanidityawarman (1165-1177)
Serangan Champa: 1177-1181
*Jayawarman VII (1181-1218)
*Indrawarman II (1218-1243)
*Jayawarman VIII (1243-1295)
*Indrawarman III (1295-1307)
*Srei Jayawarman (1307-1327)
*Jayavarman IX (1327-1336)
*Trosok Peam (1336-1340)
*Nippean Bat (1340-1346)
*Lompong Racha (1346-1351)
*Serangan Siam: 1352-1357
*Soryavong (1357-1363)
*Borom Reachea I (1363-1373)
*Thomma Saok (1373-1393)
Serangan Siam: 1393
*Barom Reachea II (1393-1463)