Gènus: Béda antara owahan

24 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (Bot: Migrating 91 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q34740 (translate me))
{{klasifikasi biologi}}
'''Genus''' utawa '''marga''' iku salah sawijining wangun panglompokan ing klasifikasi makluk urip. Anggota-anggota genus duwé pepadhan [[morfologi]] lan kekerabatan sing cerak. Ing sistem [[tatajeneng biologi|tatajeneng binomial]], jeneng sawijining spesies makluk urip kapérang saka rong tembung: jeneng genusé (diwiwiti kanthi huruf kapital) lan jeneng panunjuk spesiesé. Contoné, ''Homo sapiens'', jeneng ilmiah kanggo spesies menungsa [[modhérn]], nandhaaké menawa menungsa modhérn kagolong ing genus ''Homo''.