Wayang golèk: Béda antara owahan

76 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
== Kahanan ==
 
Kadosta padatane alur cerita pewayangan, wayang golek uga duweni lakon satriya lan lakon carangan. Alure cerita bisa dijupuk saka cerita rakyat kaya sumebare agama Islam dening [[Walangsungsang]] lan [[Rara Santang]] utawa saka epik kang sumbere saka cerita [[Ramayana]] lan [[Mahabarata]] kang dialihbasa dadi [[basa Sunda]] diiringi [[gamelan Sunda]] (salendro), [[saron]] loro, [[peking]], [[selentem]], saperangkat [[boning]], saperangkat [[boning rincik]], saperangkat [[kenong]], sapasang [[gong]] (kempul lan gong), ditambah saperangkat [[kendang]] (kendang Indung lan kulanter telu), [[gambang]] lan [[rebab]].[ Ana ing gelaran wayang golek, lakon kang biasane tampil kuwi lakon carangan.
 
==Bahan Wayang Golèk==
6.047

besutan