Soekarno: Béda antara owahan

29 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
c
Panjenenganipun boten kersa dipunserat mawi èjaan -oe, nanging ingkang leres mawi ejaan -u (Sukarno)
c (Panjenenganipun boten kersa dipunserat mawi èjaan -oe, nanging ingkang leres mawi ejaan -u (Sukarno))
{{Infobox_President
|honorific-prefix = Dr. (HC) Ir.
|name = {{PAGENAME}}Sukarno
|image = Soekarno.jpg
|office = Présidhèn Indonésia
|signature = Sukarno Signature.svg
}}
[[File:Sukarno HBS.png|thumb|250px|SoekarnoSukarno nalika dados murid HBS ing Surabaya]]
'''Dr. (HC) Ir. SoekarnoSukarno''' ([[Surabaya]], [[6 Juni]] [[1901]] - [[Jakarta|Djakarta]], [[20 Juni]] [[1970]]), asma aslinipun '''Kusno Sosrodihardjo''',<ref>{{cite web
| last = Labrousse
| first = Pierre
| accessyear = 2011
| quote =
}}</ref> inggih menika présidhèn kapisan [[Indonesia|Republik Indonésia]] ingkang mengku jabatan periode [[1945]]–[[1966]].<ref name="kasenda"> {{cite book|author=Kasenda, Peter|title=Sukarno Muda: Biografi Pemikiran 1926-1933|publisher= Komunitas Bambu, Jakarta|year=2010|id=ISBN 979-3731-77}} Kaca 11, 81.</ref> Panjenenganipun kagungan peran wigatos kanggé mardikakaken bangsa Indonésia saking panjajahan [[Walanda]].<ref name="asvi"> {{cite book|author=Adam, Asvi Warman|title=Membongkar Manipulasi Sejarah|publisher= Kompas Media Nusantara|year=2009|id=ISBN 979-709-404-1}} Kaca 26-32.</ref> SoekarnoPrésidhèn Sukarno menika ingkang kagungan gagasan ngenani [[Pancasila]] amargi panjenenganipun ingkang sepisanan nyetusaken konsèp ngenani dasar negara [[Indonésia]] menika lan panjenenganipun piyambak ingkang maringi nama [[Pancasila]].<ref name="asvi"/> Panjenenganipun menika [[Proklamasi kamardikan Indonésia|Proklamator Kamardikan]] Indonésia (sesarengan kaliyan Mohammad Hatta) ingkang dumados tanggal [[17 Agustus]] [[1945]].
 
Ir.Présidhèn SoekarnoSukarno kagungan paraban '''Bung Karno'''. Bung Karno dipungantos déning [[Soeharto]].
 
== Rujukan ==
11

besutan