Wayang golèk: Béda antara owahan

67 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
Gunane wayang iki ning masyarakat kuwi kanggo ngaruat, kang biasane diruwat kuwi : 1) ''Wunggal'' (anak siji-sijine); 2) ''Nanggung Bugang'' (adhi kang ditinggal mati kangmase); 3) ''Suramba'' (anak lanang kang gunggunge papat); 4) ''Surambi'' (anak wadon kang gunggunge papat); 5) ''Pandawa'' (anak lanang kang gunggunge lima); 6) ''Pandawi'' (anak wadon kang gunggunge lima); 7) ''Talaga Tanggal Kausak'' (anak lanang kang diampit anak wadon); 8) ''Samudra hapit sindang'' (anak wadon kang diampit anak lanang), lsp
 
Saiki wayang golek dadi pagelaran seni rakyat, gunane ora namung ngruwat ananging uga kanggo kabutuhan masarakat,
 
==Bahan Wayang Golèk==
6.047

besutan