Wayang golèk: Béda antara owahan

50 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
Gunane wayang iki ning masyarakat kuwi kanggo ngaruat, kang biasane diruwat kuwi : 1) ''Wunggal'' (anak siji-sijine); 2) ''Nanggung Bugang'' (adhi kang ditinggal mati kangmase); 3) ''Suramba'' (anak lanang kang gunggunge papat); 4) ''Surambi'' (anak wadon kang gunggunge papat); 5) ''Pandawa'' (anak lanang kang gunggunge lima); 6) ''Pandawi'' (anak wadon kang gunggunge lima); 7) ''Talaga Tanggal Kausak'' (anak lanang kang diampit anak wadon); 8) ''Samudra hapit sindang'' (anak wadon kang diampit anak lanang), lsp
 
Saiki wayang golek dadi pagelaran seni rakyat, gunane ora namung ngruwat ananging uga kanggo kabutuhan masarakat, kabutuhan spiritual utawa kabutuhan ''material''.
 
==Bahan Wayang Golèk==
6.047

besutan