Dhiamèter: Béda antara owahan

32 bèt wis dibusak ,  6 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (Bot: Migrating 1 interwiki links, now provided by Wikidata on d:Q37221)
{{inuseuntil|28 pebruari 2013}}
[[Gambar:CIRCLE_1.svg|thumb|right|Dhiameter lan radius bunderan.]]
'''Dhiameter''' inggih menika garis tengah. Salebetipun [[géomètri]], '''dhiameter''' (saking [[basa Yunani]], ''diairo'' = bagi lan ''metro'' = ukuran) satunggiling [[bunderan]] inggih punika sègmèn [[garis]] ingkang ngliwati titik pusat lan ngubungaken kalih titik ing [[bunderan]] kasebat, utawi, salebetipun pangginaan modhèrn, dhiameter ateges [[panjang]] saking sègmèn garis kasebat. Salebetipun satunggiling [[bal]], dhiameter ngubungaken 2 titik ing lumahing bal lan ngliwati titik pusat bal.
4.184

besutan