Per Mertesacker: Béda antara owahan

1.177 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
+ sithik
(+ sithik)
(+ sithik)
Mertesacker uga main ing [[Hannover 96]] lan [[SV Werder Bremen|Werder Bremen]] sadurungé panjenengané gabung ing klub Arsenal wulan Agustus 2011.<ref name="Arsenal">{{cite web |url=http://www.arsenal.com/news/news-archive/per-mertesacker-set-to-join-arsenal |accessdate=31 August 2011|title=Per Mertesacker set to join Arsenal | date = 31 August 2011 | publisher = Arsenal}}</ref> Mertesacker kacathet main kaping 76 lan ncetak 1 gol ing timnas Jerman. [[Piala Donya 2006]] yaiku tethandingan gedhe kapisanan kang panjenengané lakuni ing klub timnas Jerman.
 
==Karier==
===Arsenal===
Ing tanggal 31 Agustus 2011, Mertesacker gabung ing klub [[Arsenal F.C.|Arsenal]].<ref name="Arsenal"/> Panjenengané ngawe debut lan tampil 90 menit minangka kamenengan 1–0 musuh [[Swansea City A.F.C.|Swansea City]], tanggal 10 September 2011.<ref>{{cite news|url=http://www.bbc.co.uk/sport2/hi/football/14772989.stm |title= Arsenal 1-0 Swansea |publisher=BBC Sport |date=2011-9-10}}</ref>
 
=Prestasi==
===Klub===
;Werder Bremen
*[[Piala DFB]]: [[Piala DFB 2008–09|2008–09]]
 
===Tim nasional===
;{{timnas|Jerman}}
*[[Piala Donya FIFA]]
**Paringkat telu: {{wc|2006}}
**Paringkat telu: {{wc|2010}}
*[[Kejuaraan Bal-balan Eropah UEFA|Piala Eropah]]:
**Runner up : {{ec|2008}}
**Semifinalis: {{ec|2012}}
*[[Piala Konfederasi FIFA]]:
**Paringkat telu: [[Piala Konfederasi FIFA 2005|2005]]
 
==Referensi==
{{Commonscat|Per Mertesacker}}
{{reflist}}
{{lifetime|1984||Mertesacker, Per}}
{{Navboxes colour
|title= Skuat tim nasional
|bg= white
|fg= black
|bordercolor=black
|list1=
{{Skuat PD2006 Jerman}}
{{Skuat PEropa 2008 Jerman}}
{{Skuat PD2010 Jerman}}
{{Skuat Piala Eropa 2012 Jerman}}
}}
{{Skuat Arsenal F.C.}}
 
==Cathetan suku==
{{reflist}}
{{Tim nasional Euro 2008 Jerman}}
 
11.904

besutan