Kenari (manuk): Béda antara owahan

406 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
# [[Kenari London Francy]], menika jinis kenari ingkang paling [[sepuh]] lan ugi sampun [[punah]].<ref name="Internet1"/><ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> [5] Manuk jinis menika saé sanget wujudipun.<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> [[Wulu]] lan [[buntutipun]] werni semu [[emas]] lan hiasan warni [[cemeng]].<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/>
# [[Kenari Fite Francy]], Manuk jinis menika nembé dipuntepang dèning [[masyarakat]].<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> miturut kapitadosan masyarakat jinis menika renkarnasi saking jinis kenari [[london francy]] ananging nggadhahi ukuran langkung [[alit]].<ref name="Internet1"/><ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> Kanthi [[wulu]] ingkang [[alus]] lan [[buntutipun]] warna [[pethak]].<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> [5] Dawanipun ugi boten langkung [[11]] cm.<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/>
# [[Kenari American Singer]], kelebet jinis kenari ingkang sacara fisik endah lan nggadhahi swanten ingkang sae. Kenari American Singer menika asil silangan Kenari Border lan Kenari Roller. Sebaran: Kenari American Singer dipunkembangaken taun 1930-an dening sakelompok [[wanodya|wadon]] ingkang salajengipun dipuntepangi kanthi nami “The Eight Boston House Wives”. Kenari American Singer kawitanipun dipunsebat “North American canary” utawi kenari Amerika Lor lan diasilaken saking silangan Kenari Roller Jerman (30%) lan Kenari Border (70%). Peksi menika kathahipun sumebar ing Amerika.
 
===Varietas Kenari ingkang dipunkembangaken===
8.966

besutan