Kenari (manuk): Béda antara owahan

25 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
[[File:Serinus canaria MHNT 223 Tenerife 2000m pin RdN.jpg|thumb|''Serinus canaria canaria'']]
 
Panemu '''Manuk Kenari''' utawi '''Peksi Kenari''' inggih menika pelaut saking [[Perancis]], ingkang nggadhahi asma [[Jead de Berthan Cout]] watawis abad 15 ing kepulauan [[Canary]], [[Azores]], lan [[Madeira]].<ref name="Internet1">{{id}}[http://www.anneahira.com/jenis-jenis-burung-kenari.htm Jenis-jenis burung kenari](dipunundhuh tanggal 23 April 2011)</ref> <ref name="Buku1">{{id}} Soeseno, Ari.1993. Burung Hias Aneka Jinis dan Perawayannya. Jakarta: PT Penebar Swadaya. Hal 124</ref> Manuk Kenari nggadhahi ukuran ngantos [[14]]cm.<ref name="Buku1"/> Prawakanipun saking badan nggadhahi warna [[kuning sitrun]] kanthi [[garis]] ingkang radi peteng.<ref name="Internet5">{{id}}[http://somemap.com/news/jenis-kenari.html Jenis Kenari](dipunundhuh tanggal 26 April 2011)</ref> Awaké arupa [[kuning sitrun]] kanthi garis kang luwih peteng. <ref name="Buku1"/> [[Wulunipun]] lan [[buntutipun]] nggadhahi warnanipun [[cemeng]] ingkang pinggiranipun warna [[ijem]] semu [[kuning]].<ref name="Buku1"/> Ing ngandhapipun [[badan]] warnanipun radi [[kuning]].<ref name="Buku1"/> Wujudipun Manuk Kenari menika [[alit]] ugi nggadhahi [[swanten]] ingkang saé.<ref name="Internet1"/>
 
==Jinis==
8.966

besutan